Články z kategorie ‘Ostatní pokrmy z masa’

HOLOUBÁTKO PĚTI VŮNÍ

1 holoubě, 1 lžíce vína šao-sing, 1 lžička sojové omáčky, špetka zázvoru, 1 hvězdička badyánu, špetka mleté skořice a bílého pepře, 1 cibule, půl lžičky sekaného kopru   Oškubané a vykuchané holoubě omyjeme a osušíme ubrouskem. Mírně prosolíme a na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran. Potom holoubě vyjmeme, rozdělíme na menší kousky a vložíme [...]

DIVOKÁ KACHNA S JABLKY

1 kachna, 3 lžíce sádla, půl lžičky s´čchuanského pepře, 1 mrkev, 2 rajčata, 2 jablka, 1 hvězdička badyánu, půl lžičky cukru, půl šálku vína šao-sing, sůl, 1 lžíce koňaku   Vykuchanou a dobře očištěnou kachnu nejprve vaříme asi 45 minut ve vodě. Potom necháme okapat, rozdělíme na porce a částečně vykostíme. Jednotlivé kousky osolíme a [...]

ZAJEČÍ HŘBET S RAJČATY

1 zaječí hřbet, 2 lžíce vína šao-sing, sůl, špetka pepře, 1 lžíce máčeného škrobu, 3 lžíce sádla, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 3 menší rajčata, 2 lžíce sojové omáčky, pažitka   Z odblaněného hřbetu vyřízneme válečky zvěřiny a přes vlákno nakrájíme na tenké plátky. Mírně osolíme, opepříme, zastříkneme vínem a promícháme s máčeným škrobem. Necháme v chladnu [...]

ZAJÍC S TŘEŠNĚMI

500 g zaječího zadku, 3 lžíce oleje, 1 lžíce máčeného škrobu, 150 g třešňového kompotu, 1 lžička cukru, půl lžičky wei-su, sůl, špetka bílého pepře, 6 zrnek anýzu   Kýty mladého zajíce odblaníme, vykostíme a zvěřinu nakrájíme na kostičky, které promícháme se solí a máčeným škrobem. V malé dávce rozpáleného tuku maso prudce orestujeme. Zalijeme šťávou [...]

SEKANÝ ZAJÍC V ČERVENÉM ZELÍ

200 g vepřového masa, 2 zaječí plecka, 2 cibule, 1 vejce, 3 lžíce sádla, 200 g červeného zelí, 1 lžíce vína šoa-sing, 1 lžíce cukru a 1 lžíce octa, půl lžičky wei-su, 1 lžíce máčeného škrobu, 30 g máčených černých hub, sůl, jamajský pepř   Prorostlé vepřové maso a zvěřinu ze 2 zaječích plecek nasekáme [...]

SRNČÍ KÝTA PO PEKINGSKU

500 g masa ze srnčí kýty Záliv: Do litru vývaru přidáme 4 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce vína šao-sing a uvedeme do varu. Přidáme celou cibuli, 2 stroužky česneku, 1 lžíci cukru, několik zrnek jamajského pepře a 2 hvězdičky badyánu. Po uvaření zvěřiny záliv nepatrně zahustíme máčeným škrobem, přidáme půl lžičky wei-su a podle chuti [...]

KULIČKY ZE SRNČÍHO MASA S BAMBUSOVÝMI VÝHONKY

400 g zvěřiny, 2 cibule, 1 vejce, sůl, špetka wei-su, 4 lžíce oleje, 100 g konzervovaných bambusových výhonků, 30 g máčených černých hub, šálek vývaru, 2 lžíce vína šao-sing, špetka mletého zázvoru, špetka wei-su, sůl, 50 g šunky, petrželová nať   Odblaněné maso velmi jemně nasekáme (případně semeleme) společně s cibulí, přidáme celé vejce, sůl a [...]

SRNČÍ PLEC SE SALÁTOVOU OKURKOU

1 srnčí plec (možno použít i odřezků zvěřiny), 1 lžíce škrobu, 4 lžíce oleje, šálek vývaru, 2 lžíce vína šao-sing, půl lžičky drceného jamajského pepře, 1 lžíce čínského octa, 1 lžička cukru, kůra z jednoho citronu, hvězdička badyánu, 1 větší cibule, 150 g salátové okurky, 2 lžíce máčeného škrobu   Maso zvěřiny opereme a nakrájíme na [...]

JELENÍ KÝTA S JEŘABINAMI

400 g jelení kýty, 2 lžíce vína šao-sing, 1 lžíce oleje, 1 lžíce škrobu, sůl, olej na restování, půl šálku vývaru, 100 g jeřabinového kompotu, 2 lžíce koňaku, půl lžičky jamajského pepře, 1 lžíce máčeného škrobu, půl lžičky wei-su, sůl a několik vlašských ořechů   Odblaněnou část kýty nakrájíme přes vlákno na tenké plátky. Mírně [...]

JELENÍ JÁTRA SMAŽENÁ

1 jelení játra, sůl, 2 lžíce kečupu, 2 vejce, 1 lžíce škrobu, 1 lžíce hladké mouky, 1 citron, 2 rajčata, drcený jamajský pepř, olej na smažení   Opraná, blan zbavená jelení játra nakrájíme na tenké plátky, které mírně osolíme, pokapeme kečupem a promícháme v těstíčku z vejce, nemáčeného škrobu a hladké mouky. Jednotlivé kousky usmažíme do zlatova, [...]