Články z kategorie ‘Pokrmy z ryb’

RYBA VE SLADKOKYSELÉ OMÁČCE – TCHAN-CCHU-JÜ

1 kg pstruhovité ryby, 2 cibule, 1 oddenek máčeného zázvoru, 1 zelený paprikový lusk, 1 malá mrkev, 50 g bambusových výhonků, 50 g máčených čínských hub, 2 lžíce vína šao-sing, 2 lžíce octa, 4 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce cukru, 1 lžička tlučeného pepře, 1 lžička wei-su, 2 lžíce máčeného škrobu, sůl, olej na smažení [...]

SMAŽENÁ ŽABÍ STEHÝNKA

500 g očištěných žabích stehýnek, 1 citron (polovina na plátky a zbytek na marinování), 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce škrobu, 1 lžička oleje, 1 celé vejce, 1 lžíce vody, 1 lžička s´čchuanského pepře, sůl a olej na smažení   Stehýnka mírně osolíme, zakápneme citronovou šťávou, olejem a necháme asi hodinu marinovat. Z vajec, hladké mouky, [...]

DUŠENÉ ŽÁBY SE ŠPENÁTEM

300 g žabího masa, 3 lžíce sádla, 80 g bambusových výhonků, 1cibule, 2 stroužky česneku, 50 g čerstvého špenátu, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce šao-sing, šálek vývaru, 2 lžíce máčeného škrobu, půl lžičky wei-su, špetka pepře, zázvor   Žáby vykucháme, stáhneme z kůže a odstraníme hlavy. Ve studené vodě dobře vypereme a maso nakrájíme na [...]

ŽABÍ STEHÝNKA

300 g kůže zbavených žabích stehýnek, 1 lžíce máčeného škrobu, sůl, 3 lžíce oleje, 80 g šunky, 50 g žampionů, 1 malá cibule, 50 g pórku, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce vína šao-sing, půl lžičky wei-su a cukru, špetka zázvoru a pepře, 1 lžička máčeného škrobu k zahuštění, půl lžičky červeného oleje, srdíčko hlávkového salátu [...]

MOŘSKÁ OKURKA S TUČNÝM MASEM

300 g vepřového bůčku, 3 velké vařené mořské okurky, 50 g bambusových výhonků, 50 g cibulky zelnačky, 4 stroužky česneku, 3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce vína šao-sing, půl lžičky wei-su, 1 oddenek zázvoru, 1 lžička cukru, čtvrt lžičky pepře, 1 lžička máčeného škrobu, vývar, pažitka   Vepřový bůček do měkka uvaříme ve vývaru se [...]

MOŘSKÁ OKURKA S KARI KOŘENÍM

200 g vařené mořské okurky, 200 g vařeného slepičího masa, 3 lžíce oleje, 1 malá cibule, 1 lžička kari koření, trocha vývaru, 2 lžíce vína šao-sing, půl lžičky wei-su, sůl, 1 lžička máčeného škrobu a pažička na posypání   Do rozpáleného oleje vložíme drobně nakrájenou cibuli. Po zpěnění přidáme kari koření, zalijeme vývarem, vložíme nakrájené [...]

MOŘSKÁ OKURKA (CHAI-ŠENG)

400 g vařené mořské okurky, 3 lžíce oleje, 1 malá cibule, trochu vývaru, 50 g bambusu, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce vína šao-sing, špetka pepře a soli, 50 g šunky, půl lžičky wei-su, 1 lžička máčeného škrobu a červeného oleje, petrželová nať na zdobení   Uvařenou mořskou okurku po délce rozpůlíme, vyčistíme, důkladně v tekoucí [...]

KREVETOVÉ KULIČKY

Krevetová směs: 200 g vepřové krkovičky, 100 g zmrazených krevet, 1 lžíce vína šao-sing, 2 bílky, půl lžičky wei-su, 1 lžíce škrobu, špetka mletého bílého pepře a sůl, olej na smažení 100 g bambusových výhonků, několik špenátových listů, 2 lžíce sádla, půl lžičky kari koření, 1 lžička máčeného škrobu, šálek vývaru, podle chuti víno a [...]

ŽRALOČÍ PLOUTVE S KREVETAMI

200 g masa z vařených žraločích ploutví, 200 g zmrazených krevet, 1 velká cibule, 3 lžíce sádla, 2 lžíce vína šao-sing, půl lžičky wei-su. 1 lžička máčeného škrobu, šálek vývaru, špetka mletého bílého pepře a sůl 50 g šunky a petrželová nať na ozdobu   V rozpáleném sádle zpěníme silněji krájená kolečka cibule. Zalijeme vývarem a krátce [...]

KREVETY S VEPŘOVÝM MASEM

200 g zmrazených krevet, 200 g vepřové kýty, 1 vejce, 1 lžička máčeného škrobu, 1 velký pórek, 1 cibule, 1 paprikový lusk, 3 lžíce oleje, sůl   Maso z vepřové kýty nakrájíme na nudličky způsobem TI-S. Promícháme s vejcem, máčeným škrobem a solí. Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme, přidáme očištěné krevety a po chvilce na nudličky krájenou [...]