HOLOUBÁTKO PĚTI VŮNÍ

1 holoubě, 1 lžíce vína šao-sing, 1 lžička sojové omáčky, špetka zázvoru, 1 hvězdička badyánu, špetka mleté skořice a bílého pepře, 1 cibule, půl lžičky sekaného kopru

 

Oškubané a vykuchané holoubě omyjeme a osušíme ubrouskem. Mírně prosolíme a na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran. Potom holoubě vyjmeme, rozdělíme na menší kousky a vložíme do varné misky. Přidáme 1 lžíci vína, 1 lžičku sojové omáčky, špetku zázvoru, hvězdičku badyánu, špetku mleté skořice a bílého pepře, jemně sekanou cibulku a půl lžičky čerstvého sekaného kopru. Přikryjeme a ve vodní lázni vaříme do měkka. Před podáváním odstraníme badyán.

Zanechat komentář