SRNČÍ KÝTA PO PEKINGSKU

500 g masa ze srnčí kýty

Záliv: Do litru vývaru přidáme 4 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce vína šao-sing a uvedeme do varu. Přidáme celou cibuli, 2 stroužky česneku, 1 lžíci cukru, několik zrnek jamajského pepře a 2 hvězdičky badyánu. Po uvaření zvěřiny záliv nepatrně zahustíme máčeným škrobem, přidáme půl lžičky wei-su a podle chuti osolíme. Krátce povaříme, scedíme přes jemné síto a vychladlý použijeme

 

Srnčí kýtu vypereme, zbavíme kostí a všech blan. Vložíme do vařícího zálivu a zvolna na mírném ohni uvaříme do měkka. Zvěřinu pak vyjmeme a necháme vychladnout. Přes vlákno nakrájíme na slabší plátky, které upravíme na mísu a přelijeme studeným přecezeným zálivem. Obložíme nakládanými houbami a ozdobíme zelenou petrželovou natí.

 

Zanechat komentář