Články z kategorie ‘Studené předkrmy a omáčky’
STUDENÁ HOŘČICOVÁ OMÁČKA
2 lžíce čínské hořčice, 1 lžíce oleje, 1 lžíce octa, půl lžičky wei-su, 1 lžíce sojové omáčky, půl šálku vývaru V misce rozmícháme hořčici s olejem, zředíme horkým vývarem a ochutíme octem, sojovou omáčkou a wei-su. Podáváme vychlazené.
KRABÍ OMÁČKA
150 g vykostěného krabího masa, 3 lžíce oleje, 2 lžíce vína šao-sing, půl citronu, šálek vývaru, půl lžičky wei-su, 1 lžička máčeného škrobu, špetka cukru, sůl, bílý pepř Maso z kraba jemně nasekáme, zakápneme citronem, lžičkou oleje, promícháme a necháme asi 10 minut odležet. Na pánvi rozpálíme zbylý olej, přidáme masovou fáš a zalijeme vývarem. [...]
KRABÍ SALÁT
1 konzerva krabího masa, 1 malý celer, šťáva z půlky citronu, 3 srdíčka hlávkového salátu Záliv: 3 lžíce vína šao-sing, 1 lžíce sojové omáčky, půl lžičky wei-su, 1 lžička čínské hořčice, 2 lžičky oleje, 1 lžička cukru a sůl V osolené vodě uvaříme menší celer. Po vychladnutí jej nakrájíme na nudličky, které pokapeme citronovou šťávou. Konzervované [...]
ČERNÁ VEJCE SUN-CHUA-TAN
Černá vejce zbavíme jílového obalu, oloupeme a očistíme. Rozkrájená na osminky rozložíme vějířovitě na porcelánovou mísu, posypeme strouhaným zázvorem, pokapeme čínským octem a vínem. Ozdobíme snítkou petrželové natě a proužkem červené kapie.
SLEPICE V ČÍNSKÉ HOŘČICI
400 g vařeného slepičího masa, 1 lžíce čínské hořčice, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce oleje, 1 lžíce vína šao-sing, 1 lžička cukru, půl lžičky wei-su Vařené vykostěné slepičí maso nakrájíme na tenké nudličky a navrstvíme na studenou mísu. Čínskou hořčici smícháme s olejem, sojovou omáčkou, octem a vínem. Dobře promíchanou hořčici nalijeme na připravenou [...]
ANÝZOVÁ VEJCE
10 celých vajec, 20 g anýzového koření, 2 hvězdičky badyánu, 5 lžic sojové omáčky, 4 šálky vody, sůl, petrželová nať a kapie Čerstvá vejce vaříme ve vodě 5 minut. Poté je ochladíme studenou vodou, skořápky naklepeme, ale neloupáme. Vejce vložíme do nálevu připraveného ze sojové omáčky, anýzového koření, hvězdičky badyánu, soli a vody. Povaříme [...]
KREVETY V ČÍNSKÉ ÚPRAVĚ
400 g masa z krevet Záliv: 2 lžíce vína šao-sing, 2 lžičky čínské hořčice, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička octa, špetka wei-su a mletého zázvoru Rozmražené krevety krátce povaříme, scedíme, necháme okapat, a když vychladnou, upravíme je na míse. Ozdobíme kapií nebo jinou barevnou zeleninou a přelijeme zálivem.
KACHNÍ PRSA UZENÁ
400 g uzených kachních prsíček, zelenina na ozdobení Záliv: 2 lžíce vína šao-sing, 1 lžíce sojové omáčky, špetka mletého zázvoru, půl lžičky wei-su, špetka soli Z vykostěné uzené kachny nakrájíme prsíčka na tenké plátky, upravíme je na míse, ozdobíme barevnou nakládanou zeleninou a přelijeme zálivem.
SLEPIČÍ PRSÍČKA V ČERVENÉM OLEJI
400 g vařeného masa ze slepičích prsíček, sterilovaná zelenina Záliv: 1 lžíce vývaru, 1 lžíce sojové omáčky, špetka wei-su, 2 lžičky hořčice, 1 lžička octa, špetka pepře, 1 lžička červeného oleje. Předem uvařená a vychladlá slepičí prsíčka nakrájíme po vlákně na tenké nudličky. Úhledně navršíme na mísu, přelijeme zálivem a ozdobíme nakládanou zeleninou.
CHŘESTOVÝ SALÁT
200 g chřestu, 150 g pórku, 50 g máčených černých hub, 1 velké jablko, 1 lžička citronové šťávy na pokapání jablka Záliv: 3 lžíce vína šao-sing, 1 lžička červeného oleje, 1 lžička cukru, sůl, 1 lžička citronové šťávy a špetka wei-su Konzervovaný nebo vařený a vychladlý chřest nakrájíme na malé špalíčky a vložíme do [...]