KVĚTÁKOVÝ SALÁT

1 velký květák, špetka soli, šťáva z půlky citronu, malá salátová okurka, 50 g žampionů, 2 lžíce vína s půl lžičkou wei-su, špetka soli, 1 lžička červeného oleje a 2 rajčata na zdobení

 

Květák dáme do horké osolené vody uvařit. Zakápneme citronem, aby zůstal bílý.

Opranou neloupanou salátovou okurku rozřízneme podélnými řezy na 4 díly a příčnými řezy krájíme na kostičky. Ve slané vodě uvaříme žampiony a nakrájíme na drobné kousky. Vychladlý květák rozebereme na malé růžičky a přidáme k nakrájené okurce a žampionům.

Ochutíme vínem, ve kterém jsme rozpustili wei-su, červeným olejem a solí. Vše opatrně promícháme a upravíme do středu talíře. Dokola zdobíme půlměsíčky rajčat.

Zanechat komentář