ŠUEI-ČU-ŽOU

400 g vepřové kýty, 1 vejce, 2 lžíce máčeného škrobu, sůl, olej na smažení, 100 g hlávkového zelí, 100 g špenátu, 1 šálek vývaru, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce vína šao-sing, půl lžičky wei-su, 3 lžíce sádla, půl lžičky drcených chilli papriček a špetka drceného jamajského pepře

 

Odleželé, tuku zbavené maso z vepřové kýty si nakrájíme na tenké plátky 2 – 3 cm široké a 5 – 6 cm dlouhé. Důkladně smísíme s vejcem, máčeným škrobem a solí. Necháme asi 20 minut odležet. Na větší dávce středně horkého oleje maso za stálého míchání opečeme, scedíme a necháme odkapat.

Na pánvi rozpálíme 3 lžíce sádla, vložíme na kostky krájené hlávkové zelí a oprané lístečky čerstvého špenátu, zalijeme vývarem a velmi krátce podusíme. Přidáme odkapané maso a ochutíme sojovou omáčkou, vínem a wei-su. Asi po 2 minutách dušení mírně zahustíme máčeným škrobem.

Maso přendáme na zahřátou porcelánovou mísu. V pánvi rozpálíme lžíci oleje, ve kterém opražíme hrubě mletý jamajský pepř a chilli papričky. Tímto olejem přelijeme připravený pokrm a velmi horký podáváme.

Zanechat komentář