Články z kategorie ‘Ostatní pokrmy z masa’
VEPŘOVÝ BŮČEK V ČÍNSKÉM ZELÍ
400 g vepřového bůčku, špetka soli a pepře, 1 lžíce vína šao-sing, lžička máčeného škrobu, 300 g čínského zelí, 3 lžíce sádla, stroužek česneku, špetka zázvoru, 1 lžička sojové omáčky, půl lžičky wei-su, sekaná petrželová nať Opraný a kůže zbavený vepřový bůček nakrájíme na plátky a dobře promícháme se solí, pepřem, máčeným škrobem a [...]
VEPŘOVÉ MASO SE SALÁTOVOU OKURKOU
400 g tučnějšího vepřového masa, 1 lžička máčeného škrobu, sůl, 1 středně velká čerstvá salátová okurka, 2 lžíce sádla, 1 cibule Záliv: 1 lžíce vína šao-sing, 1 lžíce vývaru, půl lžičky wei-su, stroužek česneku na plátky nakrájený, špetka soli a strouhaného zázvoru, půl lžičky škrobu Tučnější vepřové maso nakrájíme na kostičky a promícháme se [...]
CELEROVÉ NUDLIČKY S HOVĚZÍM MASEM
400 g hovězího zadního masa, 1 vejce, 1 lžička máčeného škrobu, sůl, 1 menší celer, 1 – 2 červené paprikové lusky, 3 lžíce oleje, 3 lžíce vývaru, 1 lžíce vína šao-sing, špetka wei-su, pepře a soli Do malého množství horkého oleje dáme na tenké nudličky nakrájený syrový celer a čerstvé paprikové lusky nejlépe červené. [...]
HOVĚZÍ MASO SE STŘÍBRNÝMI RYBKAMI
400 g svíčkové nebo hovězího zadního masa, 1 vejce, 1 lžička máčeného škrobu, sůl, 3 lžíce oleje, 50 g máčených stříbrných rybek, 2 lžíce vývaru, 1 lžíce vína šao-sing, sůl, špetka bílého pepře, půl lžičky wei-su a 1 lžička sojové omáčky Sušené stříbrné rybky máčíme asi hodinu ve vlažné vodě. Hovězí maso zadní nebo [...]
NUDLIČKY ZE SVÍČKOVÉ
400 g svíčkové, 1 vejce, 2 lžičky máčeného škrobu, sůl, 1 pórek, 1 cibule, 1 paprikový lusk, 3 lžíce vývaru, 1 lžička čínského octa, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžíce vína šao-sing, půl lžičky wei-su, půl lžičky cukru, sůl Odblaněnou svíčkovou nakrájíme po vlákně na tenké, asi 5 cm dlouhé nudličky, které promícháme s vejcem, [...]
PEKINGSKÉ MASO
400 g svíčkové, 1 lžíce máčeného škrobu, 1 vejce, půl lžičky soli, 1 větší cibule, 1 červená kapie, 50 g pórku, 3 lžíce oleje Záliv: 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce vína šao-sing, půl lžičky cukru a wei-su, 1 lžička máčeného škrobu Odblaněnou svíčkovou nakrájíme způsobem ťi-s. Smísíme se škrobem, solí a vejcem. V rozpáleném [...]
HOVĚZÍ MASO S PAŽITKOU
400 g zadního hovězího masa, 2 lžíce máčeného škrobu, 4 lžíce oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce vína šao-sing, 1 velká cibule, 50 g pažitky, špetka cukru, wei-su a soli Tenká kolečka cibule osmahneme v malé dávce oleje, zastříkneme sojovou omáčkou, vínem, přidáme špetku cukru, promícháme a odstavíme. Zadní hovězí maso nakrájíme na tenké [...]
HOVĚZÍ KULIČKY S ANANASEM A PEPŘEM
300 g mladého zadního hovězího masa, 1 celé vejce, 2 lžíce vína šao-sing, 1 lžíce máčeného škrobu, špetka drceného jamajského pepře, 3 lžíce oleje, 150 g ananasového kompotu, 1 lžička cukru a máčeného škrobu, sůl, wei-su Velmi jemně sekané hovězí maso smísíme s vejcem, solí, vínem, škrobem a pepřem. Důkladně promícháme a z takto připravené směsi [...]
HOVĚZÍ MASO V KAPUSTĚ
400 g zadního hovězího masa, 2 bílky, sůl, 1 lžíce máčeného škrobu, 150 g čerstvé kapusty, 100 g bambusových výhonků, 50 g šunky, půl šálku vývaru, 3 lžíce oleje, 1 lžíce sojové omáčky, špetka wei-su a pepř, 1 lžička máčeného škrobu Tenké nudličky z hovězího masa promícháme s bílkem, solí a máčeným škrobem. V horkém oleji prudce [...]
KANTONSKÉ MASO
400 g svíčkové, 1 lžíce máčeného škrobu, 2 bílky, půl lžičky soli, 100 g čerstvého celeru, 1 cibule, 4 lžíce oleje Záliv: půl šálku studeného vývaru, 3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce vína šao-sing, půl lžičky mletého pepře, půl lžičky wei-su, půl lžičky cukru, 1 lžička máčeného škrobu, podle chuti sůl Svíčkovou nakrájenou po [...]