GALANTINA Z KRÁLÍKA

1 králík, 1 dl vína šao-sing, 1 velká cibule, 1 mrkev, 2 lžíce pálenky Mao-tchai, bílý pepř, wei-su, sůl, 2 lžíce stolního oleje, 50 g máčených černých hub, 50 g bambusových výhonků, 2 žloutky

Těsto na palačinky: 2 celá vejce a 2 bílky, 2 lžíce studeného vývaru, špetka soli, wei-su a lžička máčeného škrobu

 

Čisté, odblaněné a vykostěné maso z králíka vložíme do porcelánové mísy, zastříkneme vínem a proložíme plátky syrové cibule a karotky. V chladnu necháme nejméně 12 hodin proležet. Maso i zeleninu pak velmi jemně nasekáme způsobem MO. Práci si usnadníme semletím na masovém mlýnku. Okořeníme solí, wei-su, tlučeným bílým pepřem, pálenkou Mao-tchai, přidáme dva žloutky a lžíci stolního oleje. Vše dobře vymícháme v jemnou masovou směs. Nakonec přidáme drobně sekané máčené černé houby a bambusové výhonky. Tuto směs rozetřeme v silnější vrstvě po celé ploše velké tenké palačinky. Dva protilehlé okraje palačinky pak rolujeme směrem proti sobě až ke středu, čímž se vlastně vytvoří dvojitá roláda. Takto připravenou galantinu otočíme souvislou stranou nahoru a umístíme na olejem vymazanou porcelánovou mísu. V páře vaříme asi 30 minut. Podáváme teplou i studenou, bohatě obloženou různými druhy zelenin a salátů.

 

Zanechat komentář