DIVOKÝ KRÁLÍK NA ČESNEKU

1 králičí hřbet a kýty, 2 lžíce oleje, 1 malý pórek, 4 – 5 stroužků česneku, 8 malých cibulek, 1 lžička máčeného škrobu, půl šálku vývaru, sůl, špetka wei-su, petrželová nať

 

Očištěné a odblaněné kýty a hřbet zbavíme kostí a nakrájíme na drobné kostičky. Promícháme s bílým pepřem, solí, jedním bílkem a lžičkou máčeného škrobu. Asi hodinu necháme v chladnu odležet. Připravené maso osmahneme v horkém oleji, podlijeme vývarem, přidáme tenké plátky česneku a kostičky póru. Dusíme do poloměkka, pak přidáme několik malých loupaných cibulek, špetku wei-su, zahustíme máčeným škrobem a na mírném ohni při stálém míchání dodusíme. Hotový pokrm posypeme zbytkem drobně sekaného česneku a petrželové natě.

 

Zanechat komentář