VEPŘOVÉ MASO S FAZOLEMI

400 g vepřové plece, 1 celé vejce, 3 lžíce sádla, 2 paprikové lusky, 2 velká rajčata, 200 g fazolí, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce vína šao-sing, půl lžičky wei-su, 2 stroužky česneku, červený olej, špetka bílého pepře, 2 lžíce vývaru a trochu máčeného škrobu

 

Připravíme si vařené bílé fazole, spařené paprikové lusky a rajčata zbavená slupky. Vepřovou plec nakrájenou na tenké plátky, promícháme s vejcem, máčeným škrobem, solí a pepřem.

Do rozpáleného sádla vložíme maso a po chvilce restování přidáme fazole, na nudličky krájené paprikové lusky a plátky rajčat. Na prudkém ohni za stálého míchání ochutíme vínem, sojovou omáčkou, wei-su, plátky česneku a zastříkneme vývarem. Mírně zahustíme máčeným škrobem, krátce podusíme a povrch hotového pokrmu zakapeme červeným olejem.

 

Zanechat komentář