SKOPOVÉ S JARNÍ CIBULKOU

400 g skopového masa, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce škrobu, 1 vejce, 1 lžíce studené vody, 8 jarních cibulek, půl lžičky zázvoru, česnek

Záliv: 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce vína šao-sing, lžička máčeného škrobu, špetka soli, 3 lžíce vývaru

 

Libové maso nakrájíme na kostičky a promícháme v těstíčku, které jsme připravili ze škrobu, hladké mouky a vejce. Jednotlivé kousky osmažíme do zlatova ve větší dávce oleje. Pak vyjmeme a dáme okapat. Cibulky krájené na kolečka opékáme asi minutu na oleji, přidáme česnek krájený na plátky, zázvor a usmažené okapané maso. Promícháme s připraveným zálivem.

 

Zanechat komentář