LEDVINKY S BAMBUSEM

500 g očištěných ledvinek, 2 lžičky máčeného škrobu, sůl, 1 pórek, 100 g konzervovaného bambusu, 3 lžíce oleje, 50 g máčených černých hub, půl šálku vývaru, 1 lžíce vína šao-sing, půl lžičky wei-su a lžička máčeného škrobu na zahuštění

 

Vepřovou ledvinku po délce rozřízneme, důkladně zbavíme žilnatých částí a opereme v tekoucí vodě. Každou půlku ledvinky nařízneme několika podélnými řezy a pak pokračujeme šikmými příčnými řezy tak, že za každým druhým řezem ledvinku oddělíme. Při tepelném zpracování se pak ledvinka rozevře do podoby květu. Tak připravené ledvinky promísíme s máčeným škrobem a solí. Dále si připravíme plátky pórku, plátky konzervovaného bambusu, nakrájené máčené černé houby.

Ledvinky v rozpáleném oleji osmahneme, přidáme pórek, bambus a černé houby. Dobře vše promícháme a restujeme. Zmírníme oheň, zastříkneme vývarem a přidáme sojovou omáčku, víno, wei-su a bílý pepř. Zahustíme máčeným škrobem a krátce dodusíme.

 

Zanechat komentář