ŠUANG-SI (ŠTĚSTÍ)
400 g svíčkové, 1 lžíce máčeného škrobu, 1 vejce, půl lžičky soli, 3 lžíce sádla, 4 čerstvé žampiony, 1 paprikový lusk, 1 menší pórek, 1 cibule, 2 stroužky česneku, několik plátků máčeného zázvoru, 1 lžička červeného oleje
Záliv: 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce vína šao-sing, 2 lžíce studeného vývaru, půl lžičky cukru, půl lžičky wei-su, 1 lžička máčeného škrobu, sůl
Svíčkovou pokrájenou na plátky smísíme se solí, vejcem a škrobem. Ve větší dávce horkého tuku maso blanšírujeme a poté scedíme a necháme odkapat.
V pánvi zahřejeme sádlo, přidáme tenké plátky žampionů, na kostičky nakrájený červený paprikový lusk, pórek a cibuli. Zvýšíme intenzitu ohně a přidáme plátky česneku a několik plátků máčeného zázvoru. Přimícháme maso, zalijeme zálivem, krátce podusíme a povrch hotového pokrmu zakápneme červeným olejem.