UZENÝ ÚHOŘ

1 menší úhoř, 1 dl vína šao-sing, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička cukru, 2 stroužky česneku, půl lžičky wei-su, špetka zázvoru, olej na smažení a vývar

 

Očištěného úhoře nakrájíme na několik menších dílů. Na hřbetě podél páteře prořízneme kůži několika zářezy. Vložíme do porcelánové misky, zalijeme sójovou omáčkou a vínem, přidáme cukr, sůl, strouhaný zázvor, wei-su, plátky česneku a dolijeme studeným vývarem, tak, aby kousky úhoře byly potopeny. Promícháme a dáme do chladna na 6 hodin marinovat. Marinované kousky vyjmeme a na sítu necháme odkapat. V menší dávce oleje jen zlehka osmahneme. Takto připravený polotovar urovnáme na udící rošt a vyudíme způsobem SÜN. Vyuzeného úhoře obložíme jemně krájeným hlávkovým salátem a podáváme jako teplý předkrm.

Zanechat komentář