SALÁT Z HLÁVKOVÉHO ZELÍ PO ČÍNSKU

600 g hlávkového zelí, 50 g máčených černých hub, 50 g kapie, 2 lžíce octa, 1 lžíce cukru, 3 malé chilli papričky, 6 zrnek jamajského pepře, 3 lžíce oleje, špetka zázvoru a soli

 

Očištěnou hlavičku zelí rozkrojíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na hrubší kostičky. V sítu ponoříme do vroucí vody, krátce spaříme, necháme odkapat a vyklopíme do mísy k vychladnutí. Přidáme na menší kousky krájené máčené černé houby a kapii. Ochutíme solí, cukrem, octem, špetkou strouhaného zázvoru. V rozpáleném oleji osmahneme několik chilli papriček a několik zrnek jamajského pepře a přecedíme na připravené zelí. Dobře promícháme a uložíme do chladna. Asi po hodině můžeme salát podávat.

 

Zanechat komentář