Články z kategorie ‘Studené předkrmy a omáčky’

STUDENÉ KUŘE S JABLKY

300 g masa z kuřete, 100 g kapie, 100 g čerstvé salátové okurky, 1 větší jablko, půl citronu, 50 g máčených černých hub, 50 g loupaných pražených mandlí Záliv: 3 lžíce vína šao-sing, šťáva z půlky citronu, 1 lžička cukru, špetka soli, půl lžičky wei-su a špetka mletého zázvoru   Uvařené studené maso z kuřete, kapii, neloupanou salátovou [...]

VEPŘOVÝ JAZYK PO PEKINGSKU

400 g vepřového jazyku, na ozdobu petrželová nať a čínské zelí Nálev: 3 lžíce sojové omáčky, 1 malá cibule, 2 stroužky česneku, 1 hvězdičku badyánu, několik zrnek jamajského pepře, 1 lžička cukru, půl lžičky wei-su, vývar, trochu máčeného škrobu   Vepřový jazyk zbavíme podjazyčí, očistíme a dobře oloupeme a uvaříme do měkka v nálevu, který si [...]

VEPŘOVÉ LEDVINKY MARINOVANÉ

6 kusů vepřových ledvinek, šálek vína nao-sing, 3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce vína šao-sing, 1 lžíce čínského octa, 1 lžička červeného oleje, 1 lžička cukru, půl lžičky wei-su, podle chuti sůl a 50 g máčených černých hub   Vepřové ledvinky rozřízneme po délce na dva díly, vykrájíme žilnatou část a důkladně propereme ve studené [...]

MEDÚZA

400 g medúzy, 50 g papriky kapie Záliv: 2 lžíce vína šao-sing, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce čínské hořčice, 1 lžička červeného oleje, špetka wei-su, stroužek česneku a 1 kapie na zdobení   Sušenou nasolenou medúzu stočíme do rolády a nakrájíme na slabší nudličky, které spaříme ve vroucí vodě. Několikrát propláchneme studenou vodou a [...]

SVÍČKOVÁ PEKING

400 g svíčkové Záliv: 3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce vína šao-sing, 1 stroužek česneku, 1 drobně rozkrájená cibule, půl lžičky wei-su, špetka pepře a mletého zázvoru, 1 lžička cukru, sůl a tolik vývaru, aby bylo maso potopeno. Trochu škrobu na zahuštění a na ozdobení rajčata, kapii nebo nakládanou zeleninu.   Odblaněnou očištěnou svíčkovou (lze [...]

PIKANTNÍ OMÁČKA

2 lžíce oleje, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce čínského octa, 1 lžíce vína šao-sing, 1 lžíce cukru, 2 lžíce sojové omáčky, šálek vývaru, 1 lžíce máčeného škrobu, půl lžičky wei-su, podle chuti sůl a zázvor.   V rozpáleném tuku zpěníme drobně krájenou cibulku, přimícháme plátky česneku a plátky máčeného zázvoru nebo zázvor mletý, zalijeme [...]

ĆÍNSKÁ VEJCE V PIKANTNÍ OMÁČCE

8 černých vajec, 1 lžíce škrobu, 3 lžíce oleje, 50 g pórku, 50 g máčených černých hub, 50 g papriky kapie, 2 rajčata, 2 stroužky česneku, půl lžičku červeného oleje   Oloupaná černá vejce nakrájíme na osminky, lehce poprášíme škrobem a promícháme. V malém množství rozpáleného oleje dílky vajec osmahneme, přidáme na kostičky krájený pórek, kapii, [...]