SVÍČKOVÁ PEKING

400 g svíčkové

Záliv: 3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce vína šao-sing, 1 stroužek česneku, 1 drobně rozkrájená cibule, půl lžičky wei-su, špetka pepře a mletého zázvoru, 1 lžička cukru, sůl a tolik vývaru, aby bylo maso potopeno.

Trochu škrobu na zahuštění a na ozdobení rajčata, kapii nebo nakládanou zeleninu.

 

Odblaněnou očištěnou svíčkovou (lze nahradit pěkným kouskem zadního hovězího masa) rozkrojíme po délce a vložíme do vroucího zálivu, ve kterém maso zvolna do měkka uvaříme.

Záliv si připravíme z vývaru, sójové omáčky, vína, wei-su, krájené cibule, pepře, cukru, zázvoru, česneku a podle chuti osolíme. Uvařené maso vyjmeme, necháme odkapat a vychladnout. Záliv mírně zahustíme máčeným škrobem a přecedíme. Maso krájíme na slabší plátky, úhledně upravíme na míse a přelijeme vychladlým scezeným zálivem. Ozdobíme kapií, rajčaty nebo nakládanou zeleninou. Záliv, který jsme nespotřebovali, lze použít k dochucení jiných pokrmů.

Zanechat komentář