VEPŘOVÝ JAZYK PO PEKINGSKU

400 g vepřového jazyku, na ozdobu petrželová nať a čínské zelí

Nálev: 3 lžíce sojové omáčky, 1 malá cibule, 2 stroužky česneku, 1 hvězdičku badyánu, několik zrnek jamajského pepře, 1 lžička cukru, půl lžičky wei-su, vývar, trochu máčeného škrobu

 

Vepřový jazyk zbavíme podjazyčí, očistíme a dobře oloupeme a uvaříme do měkka v nálevu, který si připravíme z vína, sojové omáčky, cibule, česneku, badyánu, jamajského pepře, wei-su, cukru a vývaru. Uvařený jazyk vyjmeme a necháme odkapat. Nálev velmi mírně zahustíme máčeným škrobem, přecedíme a necháme vychladnout. Jazyk pak krájíme na tenké plátky, na míse úhledně upravíme a přelijeme vychladlým nálevem. Ozdobíme petrželovou natí, a čínským zelím, krájeným na jemné nudličky.

jedna odpověď to “VEPŘOVÝ JAZYK PO PEKINGSKU”

Zanechat komentář