VEPŘOVÉ LEDVINKY MARINOVANÉ

6 kusů vepřových ledvinek, šálek vína nao-sing, 3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce vína šao-sing, 1 lžíce čínského octa, 1 lžička červeného oleje, 1 lžička cukru, půl lžičky wei-su, podle chuti sůl a 50 g máčených černých hub

 

Vepřové ledvinky rozřízneme po délce na dva díly, vykrájíme žilnatou část a důkladně propereme ve studené tekoucí vodě. Nakrájíme na tenké plátky, vložíme do porcelánové mísy, zalijeme vínem a necháme přes noc proležet.

Pak ledvinky scedíme, vypereme a krátce povaříme ve vroucí vodě. Po chvíli je vyjmeme, vložíme do čisté porcelánové mísy a zalijeme sójovou omáčkou, vínem, octem, červeným olejem, cukrem, wei-su a osolíme. Promícháme s rozsekanými máčenými černými houbami a necháme asi 6 hodin marinovat. Po této době se ledvinky ozdobené sekanou petrželovou natí mohou podávat.

Zanechat komentář