Články z kategorie ‘Polévky’
SLEPIČÍ POLÉVKA SE SKLENĚNÝMI NUDLEMI
250 g vařené vykostěné slepice, 1,5 l vývaru, 200 g vařených skleněných nudlí, 1 lžíce vína šao-sing, 1 lžička wei-su, 3 vejce, 50 g máčených černých hub, špetka pepře, sůl a petrželová nať Do vařícího drůbežího vývaru vložíme na drobné kousky krájené černé houby, okořeníme solí, vínem a špetkou pepře. Po krátkém povaření přidáme [...]
KYSELÁ RYBÍ POLÉVKA S PEPŘEM
500 g kapra, 1,5 l vývaru, 50 g cibulky zelnačky, 1 oddenek zázvoru, 2 lžíce vína šao-sing, 2 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce čínského octa, 1 lžička bílého pepře, 3 lžíce máčeného škrobu, 2 vejce, 1 lžička wei-su, a pažitka Očištěnou a opranou půlku menšího kapra uvaříme zvolna ve vývaru s cibulkou zelnačkou, zázvorem, [...]
ŽLUTOČERVENÁ POLÉVKA
1,5 l vývaru, 6 – 8 zralých rajčat, 50 g cibulky zelnačky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička wei-su, 4 celá vejce, 2 lžíce oleje, 1 lžíce červeného oleje, sůl, petrželová nať Ve vývaru povaříme na nudličky krájenou mrkev a drobně sekanou cibulku zelnačku. Okořeníme sojovou omáčkou, wei-su, solí a přilijeme rozšlehaná vejce. Oloupaná [...]
ZELENINOVÁ POLÉVKA
1 l vývaru, 200 g vepřové kýty, 2 lžíce sádla, 50 g karotky, 50 g hlávkového zelí, 50 g bambusových výhonků, 50 g fazolových lusků, 50 g máčených voňavých hub, 3 lžíce vína šao-sing, 1 lžička wei-su, sůl a zelená petrželová nať V malé dávce horkého sádla rychle orestujeme na kolečka krájenou mrkev, kostičky hlávkového [...]
POLÉVKA S MOŘSKOU OKURKOU
1 litr vývaru, 150 g vepřové kýty, 200 g vařené mořské okurky, 50 g bambusových výhonků, 1 lžička wei-su, 1 malý pórek, špetka bílého pepře a sůl Do vařícího vývaru vložíme tenké plátky vepřového masa. Krátce povaříme, odstraníme pěnu, přidáme sůl, plátky bambusových výhonků a na plátky krájenou mořskou okurku. Na mírném ohni asi [...]
PÓRKOVÁ POLÉVKA
1,5 l vývaru, 300 g hovězího masa, 2 pórky, 3 bílé ředkve, půl lžičky wei-su, podle chuti pepř a sůl V základním vývaru uvaříme do měkka hovězí maso. Po uvaření jej nakrájíme na kostičky a vložíme do polévkové mísy. Do vývaru nyní zavaříme na nudličky krájený pórek a tenké plátky bílé ředkvičky. Po krátkém povaření [...]
VÝVAR ŽOU-WAN-C´
200 g vepřového masa, 1 lžíce vína šao-sing, špetka pepře, 1 lžička sojové omáčky, půl lžičky wei-su, 1 vejce, lžíce škrobu, 1 l vývaru, 2 lžíce vína šao-sing, půl lžičky wei-su, sůl, cibulka zelnačka Prorostlé vepřové maso nasekáme způsobem MO na jemnou směs, kterou ochutíme vínem, solí, pepřem, sojovou omáčkou a wei-su. Přidáme celé [...]
ŽRALOČÍ PLOUTVE V POLÉVCE
200 g vařeného masíčka ze žraločích ploutví, 1 l vývaru, 100 g vařených slepičích prsíček, 50 g bambusových výhonků, 2 žampiony, 1 lžíce máčeného škrobu, 2 lžíce vína šao-sing, 50 g šunky, půl lžičky wei-su, špetka bílého pepře a soli, sekaná petrželová nať Ve vývaru povaříme masíčko žraločích ploutví, přidáme tenké plátky žampionů, nudličky [...]
POLÉVKA S MASOVÝMI TAŠTIČKAMI
1 l vývaru, hrstka špenátu, špetka soli a pepře, 1 lžička wei-su, 50 g cibulky zelnačky Masová náplň: 200 g prorostlého vepřového masa, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce vína šao-sing, půl lžičky zázvoru, hrstka špenátu, sůl a pepř Těsto: 250 g hladké mouky a voda Vepřové maso nasekáme nebo umeleme na jemnou směs [...]
ŠPENÁTOVÁ POLÉVKA
1,5 l vývaru, 500 g špenátu, 200 g vepřového masa, 1 lžička sojové omáčky, 2 stroužky česneku, sůl, špetka pepře Do vařícího vývaru dáme na nudličky krájené vepřové maso. Vaříme asi 5 minut za stálého sbírání tvořící se pěny. Přidáme sůl, sojovou omáčku, opraný překrájený špenát a vaříme do měkka. Hotovou polévku okořeníme plátky [...]