POLÉVKA S MASOVÝMI TAŠTIČKAMI

1 l vývaru, hrstka špenátu, špetka soli a pepře, 1 lžička wei-su, 50 g cibulky zelnačky

Masová náplň: 200 g prorostlého vepřového masa, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce vína šao-sing, půl lžičky zázvoru, hrstka špenátu, sůl a pepř

Těsto: 250 g hladké mouky a voda

 

Vepřové maso nasekáme nebo umeleme na jemnou směs a důkladně promícháme se sojovou omáčkou, vínem, pepřem, drobně sekaným zázvorem, solí a jemně krájeným spařeným špenátem. Z hladké mouky a vody vypracujeme těsto, které se nesmí lepit a necháme je asi hodinu odpočinout v míse přikryté utěrkou. Poté těsto rozválíme na tenkou placku a vhodnou formičkou vykrájíme placičky asi 6 cm velké. Na střed placičky dáme lžičku připravené masové náplně a okraje těsta dobře stiskneme dohromady. Taštičky vložíme do vroucí vody, krátce povaříme, scedíme a dáme do polévkové mísy. Silný masový vývar mírně osolíme, opepříme, přidáme překrájený špenát a wei-su. Na mírném ohni povaříme, přidáme drobně sekanou cibulku zelnačku a přelijeme na připravené taštičky.

 

Zanechat komentář