SMAŽENÁ ŽABÍ STEHÝNKA

500 g očištěných žabích stehýnek, 1 citron (polovina na plátky a zbytek na marinování), 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce škrobu, 1 lžička oleje, 1 celé vejce, 1 lžíce vody, 1 lžička s´čchuanského pepře, sůl a olej na smažení

 

Stehýnka mírně osolíme, zakápneme citronovou šťávou, olejem a necháme asi hodinu marinovat. Z vajec, hladké mouky, škrobu a vody si připravíme hustší, ale ještě tekuté těstíčko. Stehýnka v těstíčku obalíme a jednotlivé kousky vysmažíme do zlatova v horkém oleji. Přendáme na mísu, obložíme plátky citronu a zvlášť podáváme sůl smíchanou s tlučeným s´čchuanským pepřem.

Zanechat komentář