KUŘE VELVET


400 g kuřecího masa, 4 bílky, 1 větší mrkev, 1 pórek, 1 menší salátová okurka, 1 lžička máčeného škrobu, půl šálku vývaru, 1 lžíce vína šao-sing, sůl, půl lžičky wei-su, olej na smažení, 50 g šunky a pažitka na posypání

 

Velmi jemně nasekané kuřecí maso smícháme s bílkem a trochou máčeného škrobu. Ochutíme solí a vínem.

Tuto směs pak polévkovou lžící vkládáme do většího množství horkého oleje tak, aby se nám jednotlivé dílky neslepily. Usmažíme do světlé žluté barvy, vybereme sítem a necháme odkapat. Nyní si nakrájíme na tenké plátky mrkev, salátovou okurku a pórek, které na pánvi prudce orestujeme a podlijeme vývarem. Pak vložíme připravené maso, ochutíme solí, wei-su a při opatrném míchání na mírném ohni zahustíme máčeným škrobem. Hotový pokrm na teplé porcelánové míse zdobíme jemně sekanou šunkou a pažitkou.

Zanechat komentář