KREVETOVÉ KULIČKY
Krevetová směs: 200 g vepřové krkovičky, 100 g zmrazených krevet, 1 lžíce vína šao-sing, 2 bílky, půl lžičky wei-su, 1 lžíce škrobu, špetka mletého bílého pepře a sůl, olej na smažení
100 g bambusových výhonků, několik špenátových listů, 2 lžíce sádla, půl lžičky kari koření, 1 lžička máčeného škrobu, šálek vývaru, podle chuti víno a sůl
Vepřovou krkovičku zbavenou kostí a rozmražené krevety nasekáme způsobem MO. Ochutíme solí, wei-su, vínem, bílým pepřem, přidáme bílek a lžíci škrobu. Vše důkladně promícháme a z této jemné směsi tvarujeme kuličky o velikosti 2 cm. V horkém oleji kuličky do zlatova usmažíme, scedíme a odstavíme na teplo. V menším množství rozpáleného sádla krátce orestujeme očištěné a oprané špenátové lístky, přidáme plátky bambusových výhonků a připravené kuličky. Zalijeme vývarem, ochutíme solí, vínem, kari kořením a špetkou wei-su. Zahustíme máčeným škrobem a krátce dusíme.