KUŘECÍ PRSA S ANANASEM

400 g kuřecích prsíček, sádlo na smažení, 2 bílky, 1 lžička máčeného škrobu, 1 lžička cukru, 100 g ananasu se šťávou, 50 g mandlí, půl lžičky wei-su, sůl, 1 lžička vína šao-sing a 50 g barevného kompotu na zdobení

 

Kuřecí prsíčka krájíme na kostičky a smícháme s bílkem, škrobem a solí. Ve větší dávce sádla vysmažíme do růžova. Maso sítem vyjmeme z pánve a necháme odkapat.

Asi polovinu sádla odlijeme a do zbylého dáme restovat ananas nakrájený na malé kousky i se šťávou. Přidáme spařené oloupané mandle a mírně zalijeme vývarem. Krátce podusíme, přidáme odblaněná kuřecí prsíčka, ochutíme vínem, špetkou cukru, wei-su a solí. Hotový pokrm ozdobíme na míse sekanými mandlemi a barevným kompotem.

 

Zanechat komentář