SMÍŠENÝ SALÁT

2 srdíčka hlávkového salátu, 100 g čerstvé salátové okurky, 100 g paprikových lusků, 100 g rajčat, 100 g cibule, 50 g máčených stříbrných hřibů, 2 vejce vařená na tvrdo k ozdobení

Záliv: 4 lžíce vína šao-sing, 1 lžíce stolního oleje, 1 lžíce čínské hořčice, špetka bílého pepře, sůl, 1 lžička cukru, špetka wei-su, podle chuti ocet nebo citron

 

Nejprve si připravíme dobře vypraná srdíčka hlávkového salátu, která rozebereme na menší kousky, neloupanou salátovou okurku nakrájenou na tenká kolečka, čisté a jader zbavené paprikové lusky, krájené na tenké proužky, rajčata nakrájená na plátky, na kolečka krájenou a studenou vodou propláchnutou cibuli. Máčené stříbrné hřiby rozkrájíme na drobno. Všechny tyto suroviny vložíme do větší mísy, zalijeme zálivem, dobře promícháme a podáváme. Ozdobíme nakrájeným na tvrdo vařeným vejcem.

Zanechat komentář