ZELENINOVÝ SALÁT

100 g celeru, 100 g mrkve, 100 g konzervovaného bambusu, 100 g zeleného hrášku, trochu octa a soli

Záliv: 2 lžíce vína šao-sing, 1 lžička sojové omáčky, 30 g hořčice, půl lžičky wei-su, 1 lžíce stolního oleje, trochu citronové šťávy, špetka cukru a podle chuti sůl

 

Středně velký celer očistíme, nakrájíme na kostičky a ve slané vodě, kterou jsme zakápli octem, uvaříme. Ve druhé nádobě uvaříme ve slané vodě kostičky mrkve. Obě zeleniny pak scedíme, necháme odkapat a vložíme do porcelánové mísy. Přidáme na kostky krájený konzervovaný bambus, sterilovaný zelený hrášek a zalijeme zálivem. Vše dobře promícháme a upravíme na mísu.

Zanechat komentář