Články z kategorie ‘Saláty’
ZELENINOVÝ SALÁT
100 g celeru, 100 g mrkve, 100 g konzervovaného bambusu, 100 g zeleného hrášku, trochu octa a soli Záliv: 2 lžíce vína šao-sing, 1 lžička sojové omáčky, 30 g hořčice, půl lžičky wei-su, 1 lžíce stolního oleje, trochu citronové šťávy, špetka cukru a podle chuti sůl Středně velký celer očistíme, nakrájíme na kostičky a [...]
SMÍŠENÝ SALÁT
2 srdíčka hlávkového salátu, 100 g čerstvé salátové okurky, 100 g paprikových lusků, 100 g rajčat, 100 g cibule, 50 g máčených stříbrných hřibů, 2 vejce vařená na tvrdo k ozdobení Záliv: 4 lžíce vína šao-sing, 1 lžíce stolního oleje, 1 lžíce čínské hořčice, špetka bílého pepře, sůl, 1 lžička cukru, špetka wei-su, podle chuti ocet [...]
SALÁT Z ČEKANKOVÝCH PUKŮ
250 g čekankových puků, 150 g konzervovaných žampionů, 100 g kapie, 1 lžíce čínského octa, 1 lžíce červeného oleje, sůl, 1 lžíce cukru Očištěné čekankové puky po délce prořízneme, nakrájíme na hrubší kostky a spaříme v horké vodě. Několikrát pak propláchneme studenou vodou, necháme odkapat a vložíme do mísy. Přidáme na kostičky krájenou kapii a [...]
RAJČATOVÝ SALÁT S PAPRIKOVÝMI LUSKY
300 g rajčat, 300 g paprikových lusků, 1 malá cibule Záliv: 1 lžíce čínské hořčice, 1 lžíce čínského octa, 1 stroužek česneku, špetka soli a pepře, 4 lžíce stolního oleje a voda na zředění Omytá rajčata nakrájíme na tenké plátky a promísíme s jemnými nudličkami zelených paprikových lusků očištěných od jader. Upravíme na mísu a [...]
HLÁVKOVÝ SALÁT
4 kusy hlávkového salátu, 2 anýzové vejce, 1 lžíce čínské hořčice, 4 lžíce oleje, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce čínského octa, 1 lžíce cukru, špetka bílého pepře, podle chuti sůl, 4 lžíce vody Ve studené vodě opraná srdíčka salátu necháme odkapat. Rozdělíme na osminky, upravíme na střed mísy a obložíme dílky anýzových vajec. [...]