Články z kategorie ‘Rýže a vaječná jídla’

NUDLE SE SVÍČKOVOU

400 g vařených nudlí, olej na jejich usmažení, 2 lžíce oleje, 100 g kedluben, 100 g hlávkového zelí, 1 malá cibule, 400 g svíčkové, šálek vývaru, 2 lžíce vína šao-sing, špetka zázvoru, půl lžičky wei-su, 1 lžička máčeného škrobu, 50 g kapie, sůl   Vařené a odkapané tenké nudle vložíme do vymaštěné pánve a po [...]

KANTONSKÉ ZÁVITKY

400 g vepřové kýty, 1 lžička máčeného škrobu, sůl, 3 lžíce sádla, 1 pórek, 1 cibule, 50 g celeru, 50 g máčených černých hub, 50 g kapie, 1 stroužek česneku, 1 lžíce vína šao-sing, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce zázvorového oleje, půl lžičky pepře, sůl, wei-su Těstíčko: 200 g hladké mouky, 2 celá vejce, [...]

VEJCE FU-JUNG SE ŠUNKOU A KUŘETEM

2 vejce, špetka soli a wei-su, 2 lžíce vína šao-sing, 2 lžíce oleje, 50 g šunky, 50 g vařeného kuřecího masa, 30 g máčených černých hub, špetka pepře, 2 lžíce vývaru, lžička oleje   V porcelánové misce rozmícháme vejce, osolíme, přidáme wei-su a zastříkneme vínem. Do horkého oleje vložíme na kostičky krájenou šunku, nakrájené vařené kuřecí [...]

OMELETA S KUŘECÍMI JÁTRY

50 g drůbežích jater, 2 lžíce oleje, 1 malá cibule, 50 g žampionů, 1 lžička omáčky, špetka wei-su, cukru, soli a bílého pepře, 1 lžíce koňaku, 3 vejce, 1 lžička oleje, sekaná petrželová nať   Očištěná a opraná drůbeží játra rozkrájíme na drobnější kousky. V malé dávce oleje zpěníme jemně krájenou cibulku, na kterou vložíme játra [...]

OMELETA S MUŠLEMI KAURI

50 g masa mušlí, 1 lžíce sádla, 50 g cibule, 50 g pórku, 2 lžíce vína šao-sing, špetka zázvoru, soli, wei-su a bílého pepře, 3 vejce, 2 rajčata   Předem namočené masíčko z mušlí necháme odkapat. V mírně rozpálené pánvi s malou dávkou sádla zpěníme drobně krájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájený pórek a maso z muší kauri. Lehce [...]

OMELETA S MANDLEMI

3 vejce, špetka soli a wei-su, 2 lžíce vína šao-sing, 1 lžíce oleje, 50 g pražených loupaných mandlí, 1 lžíce vývaru, 1 lžička oleje, 50 g šunky   V porcelánové misce rozmícháme vejce se solí, vínem a wei-su. Vlijeme na mírně vymaštěnou pánev, zlehka promícháme a po sražení vajec přisypeme sekané pražené mandle. Okraje pánve zakápneme [...]

OMELETA S RAJČATY

100 g rajčat, 1 lžíce oleje, 3 vejce, špetka soli, pepře a wei-su, 2 lžíce vína šao-sing, 1 lžíce pálenky, 1 lžička oleje, 50 g čínského zelí   Spařená a oloupaná rajčata rozkrájíme, zbavíme jadérek a nakrájíme na větší kostičky. Vložíme je do pánve s malou dávkou oleje, lehce promícháme a zalijeme vejci rozmíchanými se solí, [...]

VEJCE SE STŘÍBRNÝMI HŘIBY

50 g máčených stříbrných hřibů, 1 lžíce oleje, 3 vejce, špetka soli, wei-su a bílého pepře, 2 lžíce vína šao-sing, 1 lžička oleje, 100 g salátové okurky   Předem namočené a odkapané stříbrné hřiby překrájíme na menší kousky a vložíme do nepříliš horkého oleje. Po krátkém restování zalijeme rozmíchanými vejci se solí, wei-su a bílým [...]

ZELENINOVÁ RÝZE

  50 g vařené mrkve, 50 g celeru, 50 g květáku, 50 g pórku, 50 g cibule, 50 g máčených černých hub, 50 g bambusových výhonků, 4 lžíce oleje, 4 vejce, sůl, půl lžičky bílého pepře, špetka strouhaného zázvoru, 1 lžička wei-su, 2 lžíce vína šao-sing, 3 šálky vařené rýže   Připravíme si na kostičky [...]

RÝŽE S KREVETAMI

300 g máčených krevet nebo humřího masa, 50 g černých máčených hub, 100 g hlávkového zelí, 50 g zeleného hrášku, 4 lžíce oleje, 4 vejce, sůl, 1 lžíce vína šao-sing, půl lžičky kari koření, 1 lžička wei-su, 3 šálky vařené rýže, barevná zelenina na ozdobu   Rozmražené krevety propláchneme studenou vodou, nakrájíme na malé kousky [...]