KANTONSKÉ NUDLE

400 g vařených nudlí, 1 lžíce oleje, 100 g hlávkového zelí, 2 šálky vývaru, 100 g konzervovaného bambusu, 200 g šunky, 200 g vařeného slepičího masa, 50 g máčených černých hub, 2 lžíce vína šao-sing, špetka soli a pepře, půl lžičky wei-su, 1 lžička máčeného škrobu, petrželová nať na ozdobení

 

Uvařené nudle propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. V pánvi po obou stranách opečeme do červena a dáme na teplou mísu. Na vymaštěnou horkou pánev vložíme na kostičky nakrájené hlávkové zelí, krátce promícháme a zalijeme vývarem. Uvedeme do varu, přidáme plátky konzervovaného bambusu, plátky vařeného slepičího masa, šunky a větší kousky máčených černých hub. Za stálého míchání ochutíme vínem, solí, wei-su, bílým pepřem, zahustíme máčeným škrobem a krátce podusíme. Hotovým výrobkem přelijeme nudle a posypeme drobně krájenou petrželovou natí.

 

Zanechat komentář