PLNĚNÉ PAPRIKOVÉ LUSKY

4 zelené papriky, 200 g vepřového masa, 1 stroužek česneku, 1 malá cibule, 30 g bambusových výhonků, 1 vejce, 2 lžíce vína šao-sing, špetka wei-su a soli, 3 lžíce oleje

Záliv: 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce vína šao-sing, 2 lžíce vývaru, čtvrt lžičky wei-su, 1 lžička máčeného škrobu, špetka cukru

 

Oprané papriky po délce rozpůlíme a odstraníme jádra. Vepřové maso, cibulku, česnek a bambusové výhonky velmi jemně nasekáme a promísíme vínem, vejcem, solí a wei-su. Směsí naplníme připravené papriky a na horkém oleji pomalu smažíme masem dolů. Po 5 minutách papriky obrátíme, zastříkneme vývarem, krátce podusíme a přendáme na mísu. Šťávu v pánvi zalijeme připraveným zálivem, ještě krátce povaříme a přelijeme ji na papriky.

 

Zanechat komentář