HLÁVKOVÝ SALÁT ZADĚLÁVANÝ

4 hlávky salátu, 2 lžíce sádla, 1cibule, 3 lžíce vína šao-sing, 1 lžíce čínského octa, půl šálku vývaru, 3 stroužky česneku, 1 lžička máčeného škrobu, podle chuti sůl a cukr

 

Opraný salát nakrájíme na čtvrtky. V pánvi na rozpáleném sádle zpěníme drobně krájenou cibulku, přidáme salát, podlijeme vývarem, zastříkneme octem a vínem, osolíme a krátce na prudkém ohni podusíme. Potom dušený salát přendáme cedníkem na teplou mísu a zbývající vývar zahustíme máčeným škrobem. Necháme převařit, okořeníme drobně sekaným česnekem, špetkou cukru a wei-su. Hotovou omáčkou přelijeme dušený salát.

Zanechat komentář