ZIMNÍ SALÁT

100 g vařených fazolí, 100 g celeru, 100 g zeleného hrášku, 50 g sladkokyselých okurek

Záliv: 2 lžíce vína šao-sing, půl lžičky wei-su, lžička citronové šťávy, sůl, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička cukru, špetka bílého pepře a půl lžičky čínské hořčice

 

Fazole namočíme do studené vody a necháme přes noc máčet. Druhý den dolijeme vodu a uvaříme do měkka v nesolené vodě. Scedíme a necháme odkapat. Kostičky konzervovaného celeru bez nálevu dáme do mísy, přidáme sterilovaný zelený hrášek, vychladlé fazole, na kostičky nakrájenou sladkokyselou okurku a drobně nasekanou cibuli. Ochutíme zálivem, dobře promícháme a podáváme.

 

Zanechat komentář