ŽRALOČÍ PLOUTVE S KREVETAMI

200 g masa z vařených žraločích ploutví, 200 g zmrazených krevet, 1 velká cibule, 3 lžíce sádla, 2 lžíce vína šao-sing, půl lžičky wei-su. 1 lžička máčeného škrobu, šálek vývaru, špetka mletého bílého pepře a sůl

50 g šunky a petrželová nať na ozdobu

 

V rozpáleném sádle zpěníme silněji krájená kolečka cibule. Zalijeme vývarem a krátce povaříme. Sítem cibuli vyjmeme a do zbývajícího vývaru vložíme připravené maso ze žraločích ploutví. Ochutíme solí, vínem, bílým pepřem a špetkou wei-su. Přidáme očištěné krevety, zmírníme teplotu a necháme 2 minuty povařit. Zahustíme máčeným škrobem a dodusíme. Podáváme velmi horké, ozdobené jemně krájenou šunkou a petrželovou natí.

Zanechat komentář