Články z kategorie ‘Pokrmy z ryb’
SMAŽENÉ KREVETY S CITRONEM
300 g krevet, 1 celé vejce, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička škrobu, sůl, bílý pepř, olej na smažení, hlávkový salát, 2 citrony Rozmražené a odkapané krevety obalíme v nepříliš hustém těstíčku, které jsme připravili z celého vejce, hladké mouky, škrobu, soli a bílého pepře. Jednotlivé kousky usmažíme ve větší dávce rozpáleného oleje do zlatova. Smažené [...]
KREVETY V OSTRÉ OMÁČCE
200 g očištěných krevet, 1 větší paprikový lusk, 1 cibule, 3 rajčata, 2 stroužky česneku, ¼ lžičky chilli koření, 2 lžíce oleje, 1 lžička červeného oleje, sůl Záliv: 2 lžíce vývaru, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce vína šao-sing, lžička máčeného škrobu, půl lžičky wei-su Očištěné krevety osolíme a promícháme s mletým chilli kořením. Vložíme [...]
LEPŠÍ NEŽ KRAB
200 g plátků kapra, 1 bílek, 1 lžíce škrobu, sůl, 3 celá vejce, 1 lžíce vína šao-sing, půl lžičky wei-su, 2 lžíce sádla, 1 lžička máčeného škrobu, vývar, pažitka na zdobení Vykostěného a kůže zbaveného kapra nakrájíme na tenké plátky a obalíme v bílku, škrobu a soli. Jednotlivé plátky lehce v oleji osmahneme a necháme na [...]
UZENÝ ÚHOŘ
1 menší úhoř, 1 dl vína šao-sing, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička cukru, 2 stroužky česneku, půl lžičky wei-su, špetka zázvoru, olej na smažení a vývar Očištěného úhoře nakrájíme na několik menších dílů. Na hřbetě podél páteře prořízneme kůži několika zářezy. Vložíme do porcelánové misky, zalijeme sójovou omáčkou a vínem, přidáme cukr, sůl, [...]
ZLATÝ ÚHOŘ
400 g úhoře, 3 lžíce oleje, 1 lžička kari koření, 1 pórek, 1 malá cibule, trochu máčeného škrobu Marináda: 3 lžíce vína šao-sing, 1 lžíce citronové šťávy, sůl, 1 lžička cukru, půl lžičky wei-su, 2 lžíce oleje, špetka bílého pepře a šálek vývaru Očištěného a staženého úhoře nakrájíme asi na 5 cm dlouhé kousky, [...]
KRABI S KARI KOŘENÍM
400 g krabího masa, 1 bílek, 1 lžička máčeného škrobu, sůl, 3 lžíce oleje, 1 cibule, 1 lžička kari koření, trochu vývaru, 2 lžíce vína šao-sing, špetka soli, půl lžičky wei-su a škrob k zahuštění Drobné kousky vykostěného kraba osolíme, zakápneme vínem a promícháme s bílkem a škrobem. Jednotlivé dílky vkládáme do horkého tuku a [...]
KRABI LIU
400 g krabího masa, bílek, 1 lžička máčeného škrobu, sůl, 3 lžíce sádla, 1 pórek, 50 g máčených černých hub, 50 g hlávkového zelí, 1 lžíce vína šao-sing, půl lžičky wei-su, sůl a je-li třeba trocha máčeného škrobu na zahuštění Vykostěné maso z krabů, nakrájené na drobné kousky, smísíme s bílkem, máčeným škrobem a solí. Vysmažíme [...]
KRABI S BAMBUSEM
400 g krabího masa, 1 bílek, 1 lžička máčeného škrobu, sůl, 3 lžíce oleje, 100 g bambusu, 1 velký pórek, trochu vývaru, 1 lžíce vína šao-sing, půl lžičky wei-su, máčený škrob k zahuštění Čisté maso z kraba, krájené na drobné dílky, promícháme s bílkem, máčeným škrobem a solí. Usmažíme do světle zlatové barvy, scedíme tuk a [...]
KRABI SMAŽENÍ
400 g krabího masa, 3 lžíce hladké mouky, 1 vejce, špetka soli a pepře, 1 lžička škrobu, trochu vody, olej na smažení, směs jamajského pepře a soli Z hladké mouky, škrobu, vejce a soli, špetky bílého pepře a vody si připravíme tekuté těstíčko. Očištěné krabí maso, krájené na drobnější kostičky, obalíme v těstíčku a zvolna usmažíme [...]
KAPR S KARI KOŘENÍM
200 g plátků kapra, 1 bílek, 1 lžíce máčeného škrobu, sůl, olej na smažení, 1 cibule, 100 g zeleného hrášku, 1 lžička kari koření, trochu vývaru, 1 lžíce vína šao-sing, 2 lžíce sádla, půl lžičky wei-su, sůl, máčený škrob k zahuštění Vykostěného a kůže zbaveného kapra nakrájíme na plátky a promísíme s bílkem, škrobem a solí. [...]