MOŘSKÁ OKURKA S TUČNÝM MASEM

300 g vepřového bůčku, 3 velké vařené mořské okurky, 50 g bambusových výhonků, 50 g cibulky zelnačky, 4 stroužky česneku, 3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce vína šao-sing, půl lžičky wei-su, 1 oddenek zázvoru, 1 lžička cukru, čtvrt lžičky pepře, 1 lžička máčeného škrobu, vývar, pažitka

 

Vepřový bůček do měkka uvaříme ve vývaru se sójovou omáčkou, zázvorem a trochou cukru. Vychladlé maso zbavíme kostí a nakrájíme na plátky. Vařenou mořskou okurku nakrájíme podélně na čtvrtky a bambusové výhonky na teplé plátky. V pánvi na horkém oleji zpěníme drobně krájenou cibulku s česnekem, vložíme maso a bambus, promícháme a přidáme mořskou okurku. Zalijeme vývarem z masa a ochutíme vínem, sójovou omáčkou a pepřem. Na prudkém ohni asi 3 minuty podusíme, pak zahustíme máčeným škrobem, přidáme wei-su a ještě krátce podusíme. Hotový pokrm ozdobíme sekanou pažitkou.

Zanechat komentář