MOŘSKÁ OKURKA (CHAI-ŠENG)
400 g vařené mořské okurky, 3 lžíce oleje, 1 malá cibule, trochu vývaru, 50 g bambusu, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce vína šao-sing, špetka pepře a soli, 50 g šunky, půl lžičky wei-su, 1 lžička máčeného škrobu a červeného oleje, petrželová nať na zdobení
Uvařenou mořskou okurku po délce rozpůlíme, vyčistíme, důkladně v tekoucí vodě propereme a každou půlku nakrájíme na 5 – 6 dílků. Na malé dávce oleje zpěníme jemně nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem, přidáme kousky mořské okurky, na nudličky krájený bambus, sojovou omáčku, víno, pepř a sůl. Dobře promícháme a asi po dvou minutách přidáme na nudličky krájenou šunku. Dochutíme wei-su, zahustíme máčeným škrobem a dodusíme.
Hotový pokrm pak na míse zakápneme lžičkou červeného oleje a posypeme drobně sekanou petrželovou natí.