KACHNA MANDARÍN

400 g kachních prsíček, 100 g mandarinkového kompotu, 1 vejce, 2 lžíce máčeného škrobu, 2 lžíce vína šao-sing, půl lžičky cukru, půl lžičky wei-su, 3 lžíce sádla, strouhané vlašské ořechy na posypání, sůl

 

Kachní prsa nakrájíme na hrubší nudličky a smísíme s vejcem, máčeným škrobem a solí. Necháme 20 minut odležet.

Do kompotové šťávy z mandarinek přimícháme víno, cukr, wei-su, špetku soli a lžičku máčeného škrobu. Kachní maso orestujeme na rozpáleném sádle a asi po minutě přidáme scezené dílky mandarinek. Zlehka promícháme, zalijeme připraveným zálivem a ještě krátce podusíme. Hotový pokrm zdobíme strouhanými vlašskými ořechy.

Zanechat komentář