VEPŘOVÝ BŮČEK V ZELENINĚ
400 g vepřového bůčku, 1 lžíce máčeného škrobu, sůl, 2 lžíce sádla, 1 menší květák, 50 g karotky, 50 g sterilovaného hrášku, špetka bílého pepře, sůl
Záliv: 2 lžíce vína šao-sing, 1 lžička máčeného škrobu, půl lžičky cukru, 2 lžičky vývaru, půl lžičky wei-su, špetka zázvoru a soli
Očištěný květák a karotku uvaříme v osolené vodě do měkka. Vychladlý květák rozdělíme na malé růžičky a karotku nakrájíme na kostičky. Opraný, kůže zbavený vepřový bůček nakrájíme na malé kostičky, promícháme s máčeným škrobem, bílým pepřem a solí. Necháme v chladnu 20 minut odležet. Pak maso vložíme do rozpáleného sádla a rychle restujeme. Asi po 2 minutách přidáme scezený sterilovaný hrášek, připravený květák a karotku. Opatrně mícháme a zalijeme předem připraveným světlým zálivem. Na mírném ohni jídlo dohotovíme.