LVÍ HLAVA

400 g vepřové krkovičky, 2 vejce, 1 lžíce vína šao-sing, sůl, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce škrobu, špetka zázvoru, 50 g krabího masa, 50 g bambusových výhonků, olej na smažení

Nálev: šálek vývaru, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce vína šao-sing, půl lžičky wei-su, a půl lžičky cukru

 

Vepřovou krkovičku vykostíme a sekáčkem rozsekáme na velmi jemnou hmotu. Ochutíme vínem, solí, lžičkou sojové omáčky a strouhaným zázvorem. Přidáme 2 žloutky, lžičku škrobu, tenké nudličky bambusových výhonků a drobné kousky krabího masa. Vše důkladně promícháme a z takto získané směsi tvoříme koule o váze asi 150 g. Tyto koule obalíme v těstíčku ze 2 bílků, škrobu a soli. Ve větší dávce horkého oleje je do zlatova usmažíme. Takto připravený polotovar vložíme do vařícího vývaru, který ochutíme sojovou omáčkou, vínem, špetkou soli a cukru. Asi 5 minut vaříme a podáváme horké v polévkové misce i se zálivem, ve kterém jsme lví hlavu vařili.

 

Zanechat komentář