VEPŘOVÝ BŮČEK V ČÍNSKÉM ZELÍ

400 g vepřového bůčku, špetka soli a pepře, 1 lžíce vína šao-sing, lžička máčeného škrobu, 300 g čínského zelí, 3 lžíce sádla, stroužek česneku, špetka zázvoru, 1 lžička sojové omáčky, půl lžičky wei-su, sekaná petrželová nať

 

Opraný a kůže zbavený vepřový bůček nakrájíme na plátky a dobře promícháme se solí, pepřem, máčeným škrobem a vínem.

Oprané čínské zelí si nakrájíme na tenké nudličky. Do rozpáleného sádla dáme restovat maso a po chvilce přidáme zelí, okořeníme strouhaným zázvorem, plátky česneku a zastříkáme vínem. Pánev přiklopíme a na mírném ohni dusíme asi tři minuty. Po této době dochutíme sojovou omáčkou, wei-su, případně solí. Podle potřeby zahustíme škrobem. Hotový pokrm posypeme jemně sekanou petrželovou natí.

Zanechat komentář