Články z kategorie ‘Ostatní pokrmy z masa’

JELENÍ PLÁTKY NA ŽAMPIONECH

600 g jelení kýty – ořech, špetka jamajského pepře, sůl, 4 lžíce oleje, 100 g uzeného masa nebo šunky, 2 lžíce vína šao-sing, šálek vývaru, 100 g žampionů, 1 velká cibule, špetka wei-su, 1 lžíce máčeného škrobu, pažitka   Z ořechu jelení kýty nakrájíme plátky asi 1 cm silné. Tupou stranou nože zlehka naklepeme, osolíme a [...]

DIVOKÝ KRÁLÍK NA ČESNEKU

1 králičí hřbet a kýty, 2 lžíce oleje, 1 malý pórek, 4 – 5 stroužků česneku, 8 malých cibulek, 1 lžička máčeného škrobu, půl šálku vývaru, sůl, špetka wei-su, petrželová nať   Očištěné a odblaněné kýty a hřbet zbavíme kostí a nakrájíme na drobné kostičky. Promícháme s bílým pepřem, solí, jedním bílkem a lžičkou máčeného škrobu. [...]

GALANTINA Z KRÁLÍKA

1 králík, 1 dl vína šao-sing, 1 velká cibule, 1 mrkev, 2 lžíce pálenky Mao-tchai, bílý pepř, wei-su, sůl, 2 lžíce stolního oleje, 50 g máčených černých hub, 50 g bambusových výhonků, 2 žloutky Těsto na palačinky: 2 celá vejce a 2 bílky, 2 lžíce studeného vývaru, špetka soli, wei-su a lžička máčeného škrobu   [...]

KRÁLÍK DUŠENÝ V ZELENINĚ

1 králičí hřbet a kýty, sůl, bílý pepř, lžička nemáčeného škrobu, 3 lžíce oleje 150 g karotky, 150 g bambusových výhonků, 4 větší rajčata, 100 g zeleného hrášku, 100 g fazolových lusků, 3 stroužky česneku, sůl, špetka wei-su, petrželová nať, vývar   Odblaněné maso králíka nakrájíme na tenké špalíčky, osolíme, opepříme bílým pepřem a poprášíme [...]

KRÁLIK NA VÍNĚ

1 předek králíka a vnitřností, půlku citronu, 1 lžíce vína šao-sing, 1 lžička nemáčeného škrobu, olej na smažení Omáčka: 3 lžíce oleje, 1 větší cibule, 1 lžička octa, 1 lžíce cukru, 3 lžíce vína šao-sing, 2 lžíce sojové omáčky, šálek vývaru, 1 badyán, několik zrnek pepře, 1 lžíce máčeného škrobu, špetka wei-su, sůl, bambusové výhonky [...]

SNĚHOBÍLÉ SKOPOVÉ PROUŽKY

300 g skopového masa, 6 bílků, 1 šálek vývaru, půl šálku vína šao-sing, půl lžičky zázvoru, 2 lžíce škrobu, nakládané houby, olej, wei-su   Jemně sekané skopové maso osolíme, zakápneme vínem a promícháme s trochou škrobu. Poté vmícháme ušlehané bílky. Hmotu upravíme do tvaru proužků, které zvolna opékáme po obou stranách na dostatečném množství oleje. Asi [...]

MASO JAKO MED

400 g skopové kýty, 2 lžíce jablečného sirupu, 1 a půl lžíce škrobu, 2 lžíce cukru Směs: 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce vína šao-sing, špetka zázvoru a wei-su   Ze skopové kýty nakrájíme tenké plátky, které promícháme se sirupem, špetkou soli a polévkovou lžící škrobu. Na rozpáleném oleji maso rychle osmažíme po obou stranách. [...]

PEČENÉ SKOPOVÉ

1 kg skopového masa, 5 lžic sojové omáčky, 1 lžíce zázvoru, 2 lžíce pálenky Mao-tchai, 1 lžíce cukru, olej, 1 cibule, sůl, voda na zředění   Celý kus skopového masa vaříme ve vodě se všemi přísadami na mírném ohni do měkka. Potom maso vyjmeme a necháme odkapat. Po zchladnutí krájíme silnější nudle, asi 5 cm [...]

SKOPOVÉ S JARNÍ CIBULKOU

400 g skopového masa, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce škrobu, 1 vejce, 1 lžíce studené vody, 8 jarních cibulek, půl lžičky zázvoru, česnek Záliv: 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce vína šao-sing, lžička máčeného škrobu, špetka soli, 3 lžíce vývaru   Libové maso nakrájíme na kostičky a promícháme v těstíčku, které jsme připravili ze škrobu, [...]

SKOPOVÉ NITKY V ZELENINĚ

300 g skopové kýty, 60 g bambusových výhonků, 60 g špenátu, 60 g pórku, 40 g červené řepy, česnek, olej Záliv: 2 lžíce vína šao-sing, 1 lžička cukru, půl lžičky wei-su, 1 lžička škrobu, 2 lžíce vývaru, sůl   Maso ze skopové kýty, krájené na tenké nudličky, mírně osolíme a promícháme s bílkem a škrobem. Osmažíme [...]