PA – PAO – FAN

300 g rýže, 100 g cukru, 80 g meruněk, 80 g třešní, 150 g ananasu, 100 g mandlí, 20 g želatiny, 2 dl mléka, 5 cl mléka, 5 cl likéru, 2 bílky, malinový sirup a šlehačka na ozdobu

 

Ovoce nakrájíme na drobné kousky a loupané mandle jemně nasekáme. Rýži uvaříme ve vodě na lepkavou hmotu a promícháme s ovocem, mandlemi a vanilkovým cukrem, likérem, mlékem, želatinou a nakonec přimícháme opatrně sníh z ušlehaných bílků. Hmotu vložíme do tukem vymazané formy a v páře uvaříme. Dobu vaření určuje velikost použitým forem. Při použití srnčího hřbetu vaříme nejméně 20 minut. Vychladlý moučník krájíme na porce, podlijeme sirupem a ozdobíme šlehačkou.

 

Zanechat komentář