ZÁZVOROVÁ KACHNA
400 g kachního masa, 2 lžičky máčeného škrobu, 3 lžíce sádla, 20 g máčeného zázvoru, malá cibule, 50 g pórku, 50 g celeru, lžíce vína šao-sing, půl lžičky wei-su, špetka soli a pepře
Maso z kachny nakrájíme na plátky, osolíme, zastříkneme vínem a promícháme s máčeným škrobem.
Takto připravené maso vložíme do rozpáleného sádla a za stálého míchání restujeme. Po chvilce přidáme na plátky krájený máčený zázvor, jemně nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájený pórek a konzervovaný celer.
Zalijeme vývarem, promícháme a dochutíme vínem, wei-su a bílým pepřem. Zahustíme lžičkou máčeného škrobu, znovu dobře promícháme a hotový pokrm zdobíme jemně sekanou petrželovou natí.