DUŠENÉ ŽAMPIONY S BAMBUSEM
200 g čerstvých žampionů, 100 g bambusových výhonků, 50 g cibulky zelnačky, 3 lžíce oleje, 1 šálek vývaru, 2 lžíce vína šao-sing, 1 lžička sojové omáčky, půl lžičky cukru, špetka bílého pepře a soli, 1 lžička zázvorového oleje
Oloupané a oprané žampiony nakrájíme na kolečka. V malém množství horkého oleje zpěním drobně krájenou cibulku zelnačku, přidáme kolečka žampionů, chvíli restujeme na prudkém ohni a pak přidáme tenké plátky bambusových výhonků. Zalijeme vývarem, zastříkneme vínem a zmírníme teplotu. Přidáme sůl, cukr, sojovou omáčku a bílý pepř. Asi po 3 minutách dušení zahustíme máčeným škrobem a ještě krátce podusíme. Hotový pokrm pokapeme několika kapkami zázvorového oleje.