CELEROVÝ SALÁT

1 větší celer, špetka soli, 2 bobkové listy, citron, 3 červené paprikové lusky, 50 g černých máčených hub, 1 lžička cukru, podle chuti octa a soli, lžička červeného oleje a lžíce vývaru z celeru. Čerstvý celer a paprikové lusky lze nahradit nakládaným celerem a sterilovanou kapií.

 

Jeden větší oloupaný celer nakrájíme na nudličky a dáme ho do horké osolené vody vařit. Přidáme bobkový list a citronovou šťávu.

Zatím si připravíme spařené červené paprikové lusky, nakrájené na nudličky a černé máčené houby na drobno rozsekané. Po uvaření a vychladnutí celer z nálevu vyndáme a promícháme s paprikovými lusky a houbami. Dochutíme cukrem, solí, čínským octem, červeným olejem a troškou vývaru z celeru. Dobře promícháme.

Zanechat komentář