PRAŽENÉ NUDLE S KUŘECÍM MASEM
400 g vařených nudlí, 3 lžíce oleje, 1 větší pórek, 100 g konzervovaného bambusu, 100 g očištěných žampionů, 300 g vařeného masa z kuřete, šálek vývaru, 2 lžíce vína šao-sing, špetka soli a zázvoru, půl lžičky wei-su, 1 lžička máčeného škrobu a petrželová nať na ozdobení
Uvařené nudle propláchneme studenou vodou, necháme odkapat, v pánvi po obou stranách do červena opečeme a vyklopíme na teplou mísu. Do menší dávky horkého oleje vložíme plátky pórku, konzervovaného bambusu, žampionů a plátky vařeného masa z kuřete. Prudce restujeme, zalijeme vývarem, ochutíme vínem, solí, wei-su a špetkou mletého zázvoru. Po krátkém restování zahustíme máčeným škrobem, dobře promícháme a přelijeme na připravené nudle. Ozdobíme drobně sekanou petrželovou natí.