KYNUTÉ KNEDLÍKY PLNĚNÉ MASEM

150 g vepřové kýty, 500 g hladké mouky, 2 dl teplé vody, 10 g droždí, 2 lžíce sádla, 2 lžíce máčeného škrobu, 1 cibule, 3 stroužky česneku, půl šálku vývaru, 1 lžička cukru, 1 lžíce sojové omáčky, půl lžičky kypřícího prášku, několik kapek zázvorového oleje a špetka pepře a soli

 

V teplé vodě rozpustíme droždí, přidáme hladkou mouku, sůl a vypracujeme tuhé těsto, které přikryjeme ubrouskem a na teplém místě necháme kynout.

Z libového masa vepřové kýty nakrájíme na jemné kostičky, které osolíme a promícháme s máčeným škrobem. V pánvi na rozpáleném sádle zpěníme drobně krájenou cibulku, vzápětí přidáme maso, dobře rozmícháme, přidáme plátky česneku a zalijeme směsí studeného vývaru, cukru, sojové omáčky, pepře, zázvorového oleje a škrobu. Rychle na prudkém ohni promícháme a dáme vychladnout.

Do vykynutého těsta vsypeme kypřící prášek a velmi důkladně propracujeme. Pak rozválíme tenkou šišku, kterou rozkrájíme na malé stejnoměrné dílky, ze kterých pak vyvalujeme placičky. Na střed každé placičky položíme vychladlou masovou náplň a okraje těsta zmačkáváme dohromady při stálém otáčení, až vypadají jako malé uzlíčky. Knedlíky umístíme do síta a v páře vaříme 10 – 12 minut.

Zanechat komentář