POLÉVKA Z VLAŠTOVČÍCH HNÍZD

50 g vlaštovčích hnízd, 1 l drůbežího vývaru, 200 g hovězího masa, 200 g kuřecích prsíček, 50 g šunky, 2 lžíce vína šao-sing, 1 lžička wei-su, podle chuti sůl a bílý pepř

 

Hnízdečka mořských vlaštovek před použitím spaříme vařící vodou, vložíme do studené vody a pinzetou pečlivě vybereme drobná peříčka a chmýří. Opět spaříme a na sítu propláchneme studenou vodou. Mořské řasy z vlaštovčích hnízd tak získají světle bílou barvu a jsou připraveny k použití.

Hovězí maso, krájené na malé kostičky, vložíme do studeného silného drůbežího vývaru a uvedeme do varu. Zmírníme oheň, povaříme a takto zasílený vývar dochutíme vínem, wei-su a solí.

Na dno polévkové mísy vložíme tence nakrájené nudličky vařených kuřecích prsíček, posypeme nudličkami šunky a navrch přidáme očištěná vlaštovčí hnízda. Zalijeme přes jemné síto připraveným vařícím vývarem a podáváme.

 

Zanechat komentář